Sök

Wibax Magazine

moln

Wibax utbyggnad blir en ”familjeaffär”

Expansiva Wibax i Piteå bygger ut sina lokaler med hela 1300 kvadratmeter och nu står det klart att det blir Hellströms Bygg som kommer att stå för byggnationerna.

”Våra nya lokaler är en satsning på både arbetsmiljö och kvalitet”

Wibax har vuxit mycket under de senaste åren och uppnådde i fjol en viktig milstolpe i form av en miljard i omsättning. Samtidigt har även personalen ökat i antal och i dagsläget är man väldigt trångbodda.

-Våra 75 kontorsplatser kommer att utökas med 36 kontorsrum och ett kreativt kontorslandskap, berättar fastighetschef Andreas Wiklund. Lokalerna kommer att byggas i två våningar ovanpå de befintliga produktionslokalerna i anslutning till det nuvarande kontoret. Personalen kommer nu att få en än bättre arbetsmiljö och de nya lokalerna kommer också ge oss möjligheter att prova på nya arbetsformer och metoder.

För trivsel och bättre kvalitet

Även ett nytt fikarum med dubbel takhöjd och en stor terrass mot söder samt ett personalgym kommer garanterat att bidra till trivseln. Men tillbyggnaden omfattar också nytt labb och kontrollrum.

-Det är ett led i vår satsning på egna produkter, berättar Jonas. Där har vi redan en stor tillväxt och vi ser det som en investering för fortsatt expansion och ännu bättre kvalitet på det området.

Klart om ett år

Hellströms Bygg kommer att påbörja byggnadsarbetet inom kort och byggtiden beräknas till ca ett år. Kostnaden blir totalt ca 40 milj kr.

-Vi rekryterar kontinuerligt så stora delar av de nya lokalerna kommer snabbt att tas i anspråk. Samtidigt räknar vi med att ha tagit höjd för fortsatt tillväxt så att vi klarar oss fem-tio år till.