Sök

Nyheter

moln
Nyheter
Filtrera: NyheterPressmeddelanden
Nyheter
Wibax lägger grunden för en hållbar framtid

Kemikalieföretaget Wibax har lyckats bygga en ständigt expanderande koncern med hållbar utveckling som affärsidé. Kemi finns överallt vilket ger oss en mängd valmöjligheter när det gäller att påverka vårt ekologiska fotavtryck. Wibax utvecklar produkter med minimal miljöpåverkan och strävar efter att ständigt minska sitt ekologiska fotavtryck, exempelvis med hjälp av smarta transporter.

Nyheter
Nya tankbilar

Under 2021 investerar Wibax Logistics i totalt sex stycken nya 74-tons ekipage, alla med leverans innan sommaren. Dessutom har vi investerat i ett kombiekipage för kemikalier där vi får möjlighet att även öka lastvikterna för våra kombinationstransporter. Många av våra leveranser sker idag med returtransporter vilket ger dubbel effekt på de ökade lastvikterna och som i sin tur ytterligare sänker påverkan på miljö.

Nyheter
Förstärkt verklighet för en säker arbetsplats

Wibax står i startgroparna för ett projekt där vi ska utforska tekniken och konkretisera potentialen i ”Förstärkt verklighet” eller ”Augmented Reality (AR)”. Vi vill se vad denna teknik kan erbjuda och hur vi kan nyttja den på bästa sätt i vår verksamhet.

Nyheter
Wibax Chaufförsutbildning

Wibax Logistics har tillsammans med Arbetsförmedlingen tagit fram en skräddarsydd utbildning till yrkesföra­re av tankbil som när den är slutförd kan leda till en anställning då Wibax har ett stort rekryteringsbehov. Yrkesakademin i Luleå håller i utbildningen och den arbetsplatsförlagda delen i utbildningen genomförs på Wibax.

Nyheter
Earth Day 2021

Den 22 april firar vi Earth Day 2021, vanligtvis tilldelas Earth Day olika teman eller fokusområden för varje år. Årets tema är "Återställ vår jord". Bioolja är en del som hjälper till att minska CO2 belastningen på vår jord. Wibax är Sveriges största leverantör av bioolja och vi kan hjälpa dig att bli fossilfri genom att konvertera och anpassa förbränningsanläggningar från fossilt bränsle till biobränsle!

Nyheter
Wibax Code of Conduct är uppdaterad

Uppdateringen av Wibax uppförandekod / Code of Conduct innebär ett tydligare krav på våra Affärspartners gällande områden som mänskliga rättigheter, arbete, miljö,  antikorruption samt hälsa, säkerhet och arbetsmiljö.

1 2 3 38