Sök

Nyheter

moln
Nyheter
Filtrera: NyheterPressmeddelanden
Nyheter / Pressmeddelanden
Wibax Logistics investerar i nya tankbilar

Wibax Logistics investerar ca 20 miljoner kronor i totalt fem nya tankbilar under 2019. Det innebär att vi har en fordonsflotta på ca 50 tankbilar som levererar flytande kemikalier och biooljor till kunder, främst inom Pappers- och massaindustrin men även till övrig industri.

Nyheter
Wibax medlem i Fair Transport

Makten över godstransporterna ligger till stor del hos de företag och organisationer som köper transporttjänster. Det är transportköparna som bestämmer vad de vill betala och när godset ska vara framme. Det är inte särskilt hållbart varken vad gäller säkerhet, miljö, socialt ansvar eller ekonomi. Men vi transportsäljare och åkerier kan dra vårt strå till stacken genom att föregå med gott exempel och visa vad vi gör för att ta ansvar, köra trafiksäkert och tänka klimatsmart. På det viset påverkar vi inte bara transportköparna att ta bättre beslut, utan även de som ställer krav på dem i sin tur; slutkunderna.

Nyheter
Wibax på BIOBASE konferens

Hur kan vi mildra klimatförändringen för att göra Europa välmående? En utmaning för stora delar av världen idag är hur vi hanterar övergången till en fossilfri ekonomi där biobaserade material och produkter samt olika former av bioenergi är nyckelkomponenter.

Nyheter
Wibax hjälper sina kunder att minska sitt fossila CO2 utsläpp

I klimatkrisens spår öppnas dörrar för biooljan som ett kompletterande bränsle då drivkraften är både grön och ekonomisk. Marknaden har svängt de sista åren och allt fler tar ansvar för en hållbar framtid. Idag finns både en grön och ekonomisk drivkraft för att använda bioolja då den är skattebefriad. Och samtidigt har skattereduktionen för fossilt bränsle minskat avsevärt de senaste åren.

Nyheter
WIBAX deltog på IKEM styrelse- och årsstämma

Anna Bergvall, Wibax är en av medlemmarna i IKEM:s framtidsstyrelse som deltog på IKEM styrelse- och årsstämma i Stockholm i mitten på maj.

Nyheter
FOSSILFRI ELDNING MED WIBAX BIOOLJA

Wibax Industrial har monterat tank och installerat utrustning för att byta ut fossila bränslet till Bioolja på Skanskas verk i Östersund. Nu fyller vi upp tanken med bioolja och Skanska har ännu ett verk som kommer leverera fossilfri uppvärmd asfalt.

1 2 3 28