Sök

Nyheter

moln
Nyheter
Filtrera: NyheterPressmeddelanden
Nyheter
Wibax Årskrönika

Läs gärna Wibax Årskrönika där vi har samlat en del händelser från år 2020.

Nyheter
Wibax Academy – Traineeprogram för utrikesfödda

Wibax jobbar för en inkluderande arbetsplats och mångfald är en förutsättning för utveckling. Ett steg i detta är genomförandet av ett traineeprogram för utrikesfödda, projektet som genomfördes under 2020 gav sex personer med utrikesbakgrund möjligheten att under handledning testa på att arbeta hos Wibax. Alla som deltog i projektet är kvar på orten och har fått in en fot i branscher som de inte getts möjlighet till tidigare. Luma Fouad som deltog i projektet fick en tillsvidareanställning som Laborant på Wibax.

Nyheter
DAMMBINDNING FÖR BÄTTRE MILJÖ

Vi har nu fått en båtleverans med magnesiumklorid till Haraholmen i Piteå. Båten har tidigare lossat magnesiumklorid även till Wibax terminal i Norrköping samt i Kotka, Finland. Våra lager är nu påfyllda med totalt 9 800 ton magnesiumklorid och vi är redo för våren och kommande dammbindningssäsong.

Nyheter
Fossilfria landtransporter med Wibax

För att lyckas med klimatomställningen måste vi tillsammans agera för att minska våra utsläpp och minska vårt beroende av fossila bränslen. Wibax arbetar målinriktat för att minska vårt beroende av fossila bränslen och strävar efter att vara ledande inom omställningen till tunga fossilfria landtransporter.

Nyheter
Earth Hour 27 mars kl. 20.30

Earth Hour är en internationell kampanj som syftar till att uppmärksamma klimatfrågan. Wibax arbetar för en hållbar utveckling, vilket för oss innebär ett optimalt resursutnyttjande och en så liten miljöpåverkan som möjligt vill vi vara med och påverka så att vi får en bättre framtid för nästa generation - det är God Kemi för oss!

Nyheter
Nytt cisterntak på ca 120 ton lyfts på plats!

Wibax samarbete med SunPine omfattar transporter och lagring av produkter som SunPine använder i sin framställning av biodrivmedel. SunPine hyr Wibax cistern på Haraholmen och företagen går nu in i slutskedet av ett gemensamt renoveringsprojekt.

1 2 3 37