Sök

Wibax Magazine

moln

Ny Logistikchef på Wibax

Örjan Svensson, 52 år från Gällivare har tillträtt som ny Logistikchef på Wibax Logistics. Han kommer att ha det övergripande ansvaret att driva och utveckla driften av åkeriet och cisternparkerna inom Wibax. I stora drag handlar detta om att driva förbättringsarbeten, utveckla organisation och medarbetarna.

Ett av Sveriges ledande logistikföretag

WIBAX Logistics är ett av Sveriges ledande logistikföretag för flytande kemikalier. Bolaget har en komplett och bred fordonsflotta med drygt 45 fordon och genom vårt strategiska nät av sjöterminaler och starka transportresurser skapas en effektiv logistikkedja som ger fördelar för kunder ekonomi, energi, miljö och samhälle.

Örjan Svensson kommer närmast från Metso där han var Contract manager och ansvarade för service- och kvarnavtal hos LKAB och Boliden. Han har mångårig erfarenhet inom gruvindustrin där han bland annat varit platschef för Pon/Caterpillar i Aitikgruvan och innan det arbetat hos LKAB där han haft olika ledande befattningar inom underhåll och kvalitet.

– Det är riktigt roligt att välkomna Örjan till bolaget och jag är säker på att han kommer att bidra till att vidareutveckla verksamheten på ett riktigt bra sätt, säger Magnus Sundström, Managing Director, Wibax Logistics.

– WIBAX är ett spännande företag under ständig utveckling. Rollen som logistikchef, att ansvara för och utveckla verksamheten inom terminaler, verkstad och transportsidan är en spännande utmaning och lockar mig väldigt mycket. En stor drivkraft hos mig är att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar. Detta tillsammans med min samlade erfarenhet från de olika områden jag arbetat inom tror jag mig kunna bidra till WIBAX Logistics fortsatta utveckling. Jag ser fram emot att lära känna medarbetare och kollegor och bli en del av företaget, säger Örjan Svensson, COO Logistics.