Sök

Wibax Magazine

moln

Guldmålvakten Cajsa Andersson

Cajsa Andersson är 25 år och kommer ursprungligen från Älta, en liten ort i Stockholm. Hon spelade i sin moderförening Älta IF från 5 års ålder fram tills hon fick kontrakt med Linköpings FC år 2015. Numera bor Cajsa i Piteå och är målvakt i PIFs damlag i allsvenskan.

Målvakt i PIFs damlag i allsvenskan och utbildad ingenjör

De senaste tre åren, före flytten till Piteå, har Cajsa bott i Linköping. Hon började plugga på KTH medan hon bodde i Stockholm, på linjen civilingenjör i medicinsk teknik. De sista 1,5 åren slutförde hon på distans från Linköping genom att sköta studierna själv och åka till Stockholm för examinationer. Förutom fotbollskarriären som målvakt i PIFs damlag arbetar hon även som ingenjör på Wibax.

INGENJÖR PÅ WIBAX

Arbetet passar mig väldigt bra och ger mig bra arbetslivserfarenhet, trots att det inte exakt motsvarar min utbildning. Jag får träna på ingenjörstänket ”på riktigt” och lära mig praktiska saker som man inte får lära sig i skolan. Min arbetsdag kan variera en del men oftast så tillbringar jag den mesta tiden i labbet där jag bland annat utför produkttester, men jag har även en del arbete vid datorn. Jag är helt enkelt en resurs till Wibax avdelning som jobbar med produktutveckling. Min arbetstid varierar allt mellan 3 till 7 timmar på dag beroende på hur träningar och matcher ligger.

FOTBOLLSKARRIÄREN VIKTIGAST

För mig är fotbollen det absolut viktigaste just nu. En fotbollskarriär är väldigt kort i förhållande till en civil karriär, och därför känner jag att jag vill fokusera på fotbollen så länge jag har förmånen att kunna göra det på den här nivån.

Det känns ändå skönt att ha en utbildning att falla tillbaka på efter att fotbollskarriären är över. Som fotbollsspelare måste man ju ha något att göra när man inte kan spela fotboll längre. Jag är också medveten om att det är bra att ”hålla igång” min utbildning medan jag spelar fotboll, så att jag inte bara har en 10 år gammal examen men ingenting mer, när jag senare ska satsa på en civil karriär.

– Jag är tacksam att Wibax låter mig få den erfarenheten samtidigt som jag tillåts fokusera på fotbollen i första hand. Jag får styra mina arbetstider själv så att jag har möjlighet att gå på lagets morgonträningar, och kan jobba mindre de dagar som är närmast matchdag, säger Cajsa Andersson.