Sök

Wibax Magazine

moln

Wibax och Piteå Elit siktar högt tillsammans

Wibax blir ny sponsor och samarbetspartner med längdskidklubben Piteå Elit SK med bland annat Charlotte Kalla och flera landslagsåkare i klubben. Nyligen tecknades ett treårsavtal.
-Det känns väldigt bra att ha fått Wibax som sponsor, företaget delar samma grundvärderingar som vi, säger Magnus Ingesson, tränare och styrelseledamot i Piteå Elit.
-Ja, vi har också ambitioner i världsklass och siktar alltid på att bli större och bättre som leverantör, säger Jonas Wiklund, vd på Wibax.

"Vi delar samma grundvärderingar"

Piteå Elit arbetar värdegrundsbaserat när de söker efter nya sponsorer och samarbetspartners. Målet är att hitta företag som matchar och jobba långsiktigt med dessa.

-Vi erbjuder naturligtvis våra sponsorer de insikter och den erfarenheter som vi kan förmedla från elitidrott på högsta nivå samt tillgång till åkarna vid olika evenemang, säger Magnus. Samtidigt är vi också intresserade av vad våra sponsorer kan erbjuda och vad vi kan lära oss av dem. För oss handlar det också om att ge våra åkare en inblick i näringslivet och kontakter med sådana som kanske kan bli framtida arbetsgivare när skidkarriären är över.

-Vi har haft kontakt med Piteå Elit sedan i våras och tycker att det passar mycket bra att gå in som sponsor till en lokal och elitsatsande förening, vi delar dessutom samma värderingar och jobbar också aktivt med hållbarhetsfrågor säger Jonas. Vår förhoppning är likt Piteå elits att vi bägge skall få ut mesta möjliga av samarbetet.

Mot SM- och OS-medaljer

En del upp och en del ner, så sammanfattar Magnus Ingesson inledningen av skidsäsongen 2017-2018. Riktigt bra har det gått för Charlotte Kalla med tre världscupvinster. Hon och övriga åkare i Piteå Elit kommer också att starta i Scandinavian Cup som går på hemmaplan den 5-7 januari i Piteå. Målet för klubbens tio åkare är annars att ta SM-medaljer vid Skid-SM i Skellefteå i mars.

-Förutom det har vi förstås Charlottes medverkan vid OS i Pyeongchang som det ska bli mycket spännande att se på plats, säger Magnus som åker med som hennes personliga tränare.