Sök

Om Wibax

moln
Flytande kemiska produkter och salter är Wibax specialistområde.

Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av specialprodukter och baskemikalier till industrin.


Vad vi gör

Wibax säljer, köper in, processar och distribuerar kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter i bulk. Vi är också problemlösare som utvecklar nya produkter och applikationer i nära samarbete med kund – och alltid med hållbarhet i fokus.

Läs mer »

Organisation

I Piteå ligger WIBAX huvudkontor och produktion. Runt om i Sverige samt i Finland, Norge och Danmark finns terminaler och kontor strategiskt placerade. För närvarande arbetar ca 160 personer inom Wibax och 2015 omsatte koncernen drygt 700 miljoner. Följande bolag ingår i koncernen: WIBAX, WIBAX Logistics, WIBAX Industrial, WIBAX Biofuels, WIBAX Performance Chemicals, WIBAX Oy, WIBAX AS och WIBAX APS.

Läs mer »

Snabbfakta

Plats

Piteå, Norrbotten


Grundat

1986


Grundare

Bo Axel Wiklund


Anställda

160


Lastbilar

40


Produkter

150


Terminaler & Depåer

20