Sök

Möt vår personal

moln

Medarbetare inom en rad olika områden

På Wibax finns goda möjligheter att utvecklas och ta nya kliv. Företaget är expansivt och verksamt i olika länder vilket också möjliggör för en karriär utanför Sverige.

Här berättar några medarbetare om deras karriär inom Wibax

Lotta Persson, Account manager WIBAX Perfomance Chemicals AB
Jag började arbeta på Wibax år 2014 då samarbetet med GE Water & Process Technologies inleddes. Mitt arbete innebär kortfattat att jag säljer specialkemikalier för vatten- och processbehandlingar inom all typ av industri. Varje behandling är unik vilket gör mitt arbete väldigt varierande och utmanande. Jag gillar ”Wibax-andan” med Kunden i fokus som jag tycker genomsyrar atmosfären inom företaget även för oss som har kontor ute i landet, själv utgår jag från Kungälv. Prioriteten ligger alltid i att hjälpa kunderna att hitta lösningar på eventuella problem. Nära samarbete med både kunder och kollegor på Wibax gör mitt arbete stimulerande, det är kul att gå till jobbet, säger Lotta Persson, Account manager WIBAX Perfomance Chemicals AB.

Mikael Sundström, Account manager, Wibax Biofuels AB
Efter snart tre år med säljansvar för biooljor slås jag fortfarande av den drivkraft och framåtanda som WIBAX besitter. Här sitter ingenting fast, samtidigt som en trygg norrländsk anda vilar över företaget. Mitt jobb andas verkligen frihet under ansvar, bland annat beroende på att jag är baserad på WIBAX filialen i Stockholm och i mångt och mycket styr och planerar mina dagar själv. Mina dagar består mycket av kundbesök samt planering och förberedelser inför dessa. WIBAX satsning på biooljor har slagit väldigt väl ut och det är med stolthet jag bär ”WIBAX kepsen” vid kundbesök. Att representera ett företag med produkter i tiden (hållbara, fossilfria och CO2 neutrala) och med en logistik i världsklass gör att jag med högburet huvud presenterar mig och WIBAX hos kunder och prospekts, säger Mikael Sundström, Account manager, Wibax Biofuels AB.

KatarinaSandgren2015

Katarina Sandgren, Processoperatör
Jag får jobba med det jag gillar och det blir aldrig enformigt eftersom vi jobbar enligt ett schema där vi turas om att göra olika arbetsuppgifter. Men det bästa av allt är nog den fina gemenskapen som gör att jag trivs så bra, säger Katarina Sandgren, processoperatör på Wibax.

AnnaBergvall2015

Anna Bergvall, Miljösamordnare/Environmental Coordinator
Jag arbetar som miljösamordnare på Wibax sedan hösten 2015. På Wibax finns ett medryckande framåtdriv och en trevlig atmosfär. Jag tycker att det är viktigt att jobba för en arbetsgivare som tar ansvar över sin miljöpåverkan, och finner det givande att bidra till att göra Wibax ännu mer miljövänliga. Dessutom är mitt jobb varierande med stort utrymme för personlig utveckling.

Caroline Häggström

Caroline Häggström, Chef Kvalitet, Säkerhet & Miljö

WIBAX är ett företag där det finns stora möjligheter för drivna och engagerade medarbetare att utvecklas! Jag har arbetat på WIBAX i snart 4 år och har precis tillträtt som chef för Kvalitet, Säkerhet & Miljö. En utmaning som känns väldigt spännande och inspirerande! Jag började som projektingenjör på vårt dotterbolag Tech som jobbar med utveckling av produkter och applikationer hos våra kunder. Jag även jobbat som kvalitetsingenjör med fokus på Leanarbete i produktionen. Vill man vara med och bidra i ett företag som ständigt växer så är Wibax verkligen rätt ställe!

Lotta Antonsson

Lotta Antonsson, Administratör
Jag har arbetat på WIBAX ekonomiavdelning sedan april 2010, det är ett mycket stimulerande och omväxlande arbete. Vi växer hela tiden och med det kommer nya utmaningar. Under min tid här har vi gått från fyra till åtta bolag. Det senaste tillskottet är våra bolag i Danmark och Norge som jag har ansvaret för på vår avdelning. Att få möjlighet att utvecklas med nya arbetsuppgifter är en förmån vi har på WIBAX och med duktiga och hjälpsamma arbetskamrater är allt möjligt.

Toni Kilpäläinen

Toni Kilpeläinen, Fordons- och verkstadsansvarig
Jag har arbetat på WIBAX sedan 1998 och har under åren hunnit med många olika ar­betsuppgifter som t.ex. chaufför, fordons­mekaniker och terminalansvarig. Nu arbe­tar jag som fordons- och verkstadsansvarig med driftansvar av fordonsverkstaden där tre högkompetenta tankbilsspecialister ar­betar. Som fordons- och verkstadsansvarig har man många bollar i luften, vilket för mig är mycket stimulerande. Jag uppskattar det nära samarbetet mellan alla avdelningar på WIBAX och att få arbeta med duktiga och trevliga arbetskompisar som gör arbetet så mycket lättare och roligare.

Yonghong Wang

Yonghong Wang, Inköpare
Jag har arbetat i dryg 4 år som inköpare på WIBAX och har främst kontakt med inter­nationell marknad där jag köper in råvaror från Kina, Australien och Europa. Jag har nyss flyttat från Piteå och arbetar numera på WIBAX kontor i Stockholm. WIBAX har haft en stor tillväxt, inte bara när det gäller årsrapportsiffror utan även när det gäller företagsattityd. WIBAX är mer öppna för möjligheter och våga sig på nya marknader även utanför Sverige. WIBAX har nyss etablerat sig i Kotka, Finland, detta är ett bra tecken på att WIBAX är på väg att växa in­ternationellt.

Stefan Isaksson

Stefan Isaksson, Account Manager
Januari 2010 började jag min anställning på WIBAX. Sedan dess har jag bl.a. ansvarat för marknadsföring av vad vi på WIBAX kallar ”funktionskemikalier” där produkter som t.ex. rengöringsprodukter, skumdämpare, korrosions- och inkrusterinhibitorer ingår. Jag har även deltagit i arbetet med att ta fram nya koncept för rengöringar där vi erbjuder helhetslösningar som innebär att WIBAX personal utför kemiska rengöringar på plats hos kunden. Jag har ett utmanande arbete och det känns otroligt stimulerande att tillsammans med mina kollegor få vara med och bidra till WIBAX tillväxt.

gregersohlman

Greger Sohlman, Marknadsansvarig WIBAX Industrial AB
Jag började arbeta på WIBAX under våren 2010. Året därpå bildades WIBAX Industrial som erbjuder service- och underhållsuppdrag, samt kunskap att reparera, skydda och förebygga skador på betong och metall inom en mängd områden som industri, bygg, kommuner, vattenkraft mm. Det känns riktigt bra att efter 25 års erfarenhet från dessa miljöer kunna bidra med min kunskap och erfarenheter samt tillsammans med WIBAX visioner och framåtanda kunna erbjuda kunder helhetslösningar inom dessa och även nya områden.

helenerodain

Hélène Rodhain, Chaufför
Jag har arbetat som chaufför på WIBAX i snart 2 år. Vi har som arbetsuppgift att leverera WIBAX produkter till kunderna men det är även viktigt att bemöta kunderna på rätt sätt. Jobbet är varierande och har gett mig möjlighet att lära mig mitt yrke. Vi kör mycket inom Sverige men har även körningar till Finland och Norge. Jag trivs med det jag gör!

lilianatthem

Lilian Atthem, Inköpare
Jag har arbetat som strategisk inköpare på WIBAX i drygt ett år. I mina arbetsuppgifter ingår strategisk leverantörsutveckling, kontraktsförhandlingar och upphandlingar. Jag har kontakt med leverantörer från Asien, Sydamerika, Nordamerika, Europa, Afrika samt Nya Zeeland. Jobbet passar mig bra då jag tycker om att arbeta med människor som har olika bakgrund och kultur. Jag är imponerad av hur WIBAX aktivt arbetar för att positionera sig på den globala marknaden. Det finns ett stort intresse bland globala leverantörer att få vara viktiga affärspartners till WIBAX.